PU-Nordic

Edistämme energiatehokasta rakentamista Pohjoismaissa!

Mitä polyuretaani on

Polyuretaania valmistetaan sekä metallipintaisena sandwich-elementteinä että eristelevyinä.

Polyuretaani (PUR/PIR) on umpisoluista kertamuovia. Sitä käytetään tehdasvalmisteisena lämmöneristelevyinä tai tiivistysvaahdon muodossa sekä yhdistettynä erilaisiin rakennuslevyihin tai sandwich-elementtinä.

Jo ohut kerros polyuretaania (PUR/PIR) on erinomaisesti eristävä ja tilaa säästävä eristysvaihtoehto. Polyuretaanin (PUR/PIR) ansiosta arkkitehdit ja suunnittelijat voivat suunnitella luovia eristysratkaisuja kaikkiin kohteisiin kellarista kattoon saakka. Se on ihanteellinen materiaali käytettäväksi kevyissä ja vähän tai ei ollenkaan energiaa kuluttavissa rakennuksissa (passiivi- ja nollaenergiataloissa).

Lämmöneristelevyt

Erittäin hyvän mekaanisen kestävyytensä ansiosta polyuretaanista (PUR/ PIR) valmistetut eristyslevyt ovat erittäin kestäviä. Niitä voidaan yhdistää muihin materiaaleihin ja ne on helppo asentaa rakennuspaikalla.

Metallipintaiset sandwich-elementit

Sandwich-elementeissä on polyuretaanista (PUR/PIR) valmistettu ydin ja ylä- ja alapinta on päällystetty metallilla. Sandwich-elementit sopivat erityisen hyvin kattoon ja seiniin, erilaisiin hallien ja teollisuusrakennusten tukirakenteisiin sekä jäähdytys- ja kylmävarastointiyksiköihin. Kevyitä elementtejä on helppo käsitellä, ja ne voidaan asentaa kaikissa sääolosuhteissa. PUR/PIR-sandwich-elementit ovat useimmiten tehdasvalmisteisia, niiden rakenteelliset ja rakennustekniset ominaisuudet takaavat turvallisuuden valmistusvaiheessa ja varsinaisessa käyttövaiheessa.

Muottivalu nk. blokivalu

Muottivalutekniikalla valmistettua polyuretaania (PUR/PIR) voidaan leikata mihin tahansa muotoon rakennuksien ja laitteistojen eristykseen.

Lue ja lataa tietopaketteja

Polyuretaani ja kestävä kehitys 

PU_Nordic_kestava_kehitys_esite

Polyuretaanin tekniset ominaisuudet

PUsta valmistetut lämmöneristeet